Oprettet November 16, 2011 hej allesammen jeg vil prøve at bage småkager i år, men jeg kan ikke finde ud af hvilke opskrifter der er noget værd og hvilke der ikke er. hvad er jeres bedste opskrift?? Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret November 16, 2011 Jeg har fået en opskrift af min mor på nogle småkager, som jeg kan huske fra min barndom. Sådan nogle småkager med en lille smule syltetøj i midten.. den tror jeg, at vi skal prøve i år :) De virker ret nemme at lave, også for børn.. Julemandens knapper. 75 gram margerine 4 dl mel 1 dl flormelis lidt vand Syltetøj, helst hindbær Bland margerine, mel og flormelis sammen og kom lidt vand i. Dejen trilles til små kugler, der trykkes flade. Der laves/trykkes et hul i midten, hvor der kommes lidt syltetøj i. Bages ca 10 mi-12 min ved 200 grader. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret November 16, 2011 Jeg har fået en opskrift af min mor på nogle småkager, som jeg kan huske fra min barndom. Sådan nogle småkager med en lille smule syltetøj i midten.. den tror jeg, at vi skal prøve i år :) De virker ret nemme at lave, også for børn.. Julemandens knapper. 75 gram margerine 4 dl mel 1 dl flormelis lidt vand Syltetøj, helst hindbær Bland margerine, mel og flormelis sammen og kom lidt vand i. Dejen trilles til små kugler, der trykkes flade. Der laves/trykkes et hul i midten, hvor der kommes lidt syltetøj i. Bages ca 10 mi-12 min ved 200 grader. dem tror jeg faktisk også jeg kender. dem vil jeg prøve at lave :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret November 16, 2011 Jeg har fået en opskrift af min mor på nogle småkager, som jeg kan huske fra min barndom. Sådan nogle småkager med en lille smule syltetøj i midten.. den tror jeg, at vi skal prøve i år :) De virker ret nemme at lave, også for børn.. Julemandens knapper. 75 gram margerine 4 dl mel 1 dl flormelis lidt vand Syltetøj, helst hindbær Bland margerine, mel og flormelis sammen og kom lidt vand i. Dejen trilles til små kugler, der trykkes flade. Der laves/trykkes et hul i midten, hvor der kommes lidt syltetøj i. Bages ca 10 mi-12 min ved 200 grader. De skal helt sikkert afprøves. Mums de lyder lækre :mam Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret November 23, 2011 Min bedste opskrift på julesmåkager er denne her: Kokos vanillekranse 350 g mel 1 tsk bagepulver 350 g kokosmel 300 g sukker 2 æg 300 g smør 3 spsk vanillesukker Lav først en smuldredej af mel, bagepulver, sukker, vanille og smør. Derefter kommes kokosmel i - og bagefter æg. Ælt dejen rigtig godt. Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og lav kransene på en bageplade. Bag dem ca. 10 min ved 200 grader. Hold øje med dem hele tiden - lige pludselig går det stærkt med at få farve og de skulle jo nødigt blive brændte. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret November 23, 2011 De lyder gode, de skal da prøves :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 9, 2011 Hvor lang tid i forvejen kan man bage småkager?? Tænker at jeg jo ikk gider stå og bage juleaften :rolleyes Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 9, 2011 Vi lavede brunkager efter opskrift af Mette Blomsterbergs fra Det Søde Liv på dr sidste år, og de er fantastiske!! Dem skal vi helt sikkert lave igen i år :jul3: Link her: Brunkager Småkager kan som hovedregel holde sig rigtigt længe (et par måneder), så længe de opbevares tørt i en tætlukket beholder :jul2: Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 9, 2011 Vi lavede brunkager efter opskrift af Mette Blomsterbergs fra Det Søde Liv på dr sidste år, og de er fantastiske!! Dem skal vi helt sikkert lave igen i år :jul3: Link her: Brunkager Småkager kan som hovedregel holde sig rigtigt længe (et par måneder), så længe de opbevares tørt i en tætlukket beholder :jul2: Det gjorde vi også - de er fabulous! Og vi skal lave dem på lørdag :yay Derudover bager vi også jødekager, men ved faktisk ikke hvor opskriften er... Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 9, 2011 så tror jeg da at jeg skal ha købt ind og få lavet dem i næste uge :) jeg er ikke helt sikker på hvad jeg skal bage endnu, men i hvert fald vanillekranse :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 10, 2011 Jeg plejer at bage jødekager og finskbrød fra Arla. De plejer at blive gode. Dejen til jødekagerne ruller vi ud, og stikker småkagerne ud med div. udstiksforme - rigtig hyggeligt! Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 10, 2011 Vi har lavet Camilla Plums Vaniljekranse Ca. 30-40 stk. 250 g smuttede mandler 1 stang vanille, hakket groft 250 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 250 g sukker 125 g smør 2 æg Og så har vil lavet klejner efter denne opskrift - og de smager sååååååå godt! 500 g hvedemel 150 g smør 150 g sukker 2 tsk. kardemomme reven skal af 2 citroner 3 æg 3 spsk. fløde ½ tsk. hjortetakssalt Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 10, 2011 Vi har lavet Camilla Plums Vaniljekranse Ca. 30-40 stk. 250 g smuttede mandler 1 stang vanille, hakket groft 250 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 250 g sukker 125 g smør 2 æg ´ dem tror jeg at jeg skal prøve :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 10, 2011 ´ dem tror jeg at jeg skal prøve :) De smager såååååå godt! I opskriften skal hele vaniljestangen i, men vi brugte kun det indeni. Tilgengæld brugte vi så to store fede vaniljestænger i stedet for... Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 10, 2011 Og så har vil lavet klejner efter denne opskrift - og de smager sååååååå godt! 500 g hvedemel 150 g smør 150 g sukker 2 tsk. kardemomme reven skal af 2 citroner 3 æg 3 spsk. fløde ½ tsk. hjortetakssalt Hvordan bliver de i konsistensen - leder nemlig efter en opskrift hvor de bliver dejlig sprøde udenpå og bløde inden i - lige som dem fra bageren Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 11, 2011 Hvordan bliver de i konsistensen - leder nemlig efter en opskrift hvor de bliver dejlig sprøde udenpå og bløde inden i - lige som dem fra bageren De blive rigtig lækre... Jeg kan ikke lide klejner, der er ligesom småkager. Sådan er en klejne ikke i min verden. Altså de er ikke meget sprøde, men de har en rigtig god krumme. Og jeg synes de er meget bedre end dem, man købe i butikken Del dette indlæg Link to post Share on other sites