Oprettet June 8, 2016 Vil I dele jeres yndlingsopskrift? De må ikke være for søde (heller ikke alt for meget frugtsukker) og jeg satser på at få fat på nogle små forme, så jeg kan få bare en lille ishaps af og til her i sommertiden. Umiddelbart tænker jeg smoothie/hjemmelavet saft. Ideer? Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 8, 2016 Jeg plejer bare at blende ren frugt og så fryse det ned. Men det er måske for meget frugt? Ellers har jeg planer om at afprøve denne her: http://stinna.dk/dessert/sund-kokos-banan-is-2.html Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 8, 2016 Uh så meget rå nødder (kokosmælk) kan jeg bestemt ikke tåle. Altså med min allergi. I øvrigt er kokosmælk vel meget fedt? selv om det nok er sundere end fløde. Jeg må godt få frugt, bare ikke så meget (deraf min ide med små isforme) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 8, 2016 Kan anbefale at blende skyr med lidt jordbær og lidt vanilje... eller bare skyr og vanilje. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 8, 2016 Nu har jeg købt forme i Ikea, både de små ispinde og skub-up 1. forsøg: mislykket forsøg på banan med friske jordbærstykker. Det røg ud 2. forsøg: banan, pære fra dåse, skyr, vanillepulver og vand. Puttede resten af jordbærstykkerne i formene. Er på frys 3. forsøg: banan, frosne blåbær, et par svesker, solbærsaft, vand. Er på frys Spændende om nogen gider æde dem :D Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 8, 2016 Kan anbefale at blende skyr med lidt jordbær og lidt vanilje... eller bare skyr og vanilje. Altså bare frossen skyr? Ok... Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 8, 2016 Skær banan ud i skiver og frys. Blend med kokosmælk til cremet konsistens. Tilsæt evt. Hakket mørk chokolade. Spis med det samme eller put i form og frys ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 8, 2016 Kokosmælk igen... Det går ikke pga allergi. Kan man bruge fløde/mælk? Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Nu har jeg købt forme i Ikea, både de små ispinde og skub-up 1. forsøg: mislykket forsøg på banan med friske jordbærstykker. Det røg ud 2. forsøg: banan, pære fra dåse, skyr, vanillepulver og vand. Puttede resten af jordbærstykkerne i formene. Er på frys 3. forsøg: banan, frosne blåbær, et par svesker, solbærsaft, vand. Er på frys Spændende om nogen gider æde dem :D Forsøg 2 smager af ingenting. Øv Forsøg 3 smager af smoothie. Lidt for sød. Jeg vil prøve om jeg kan lave noget usødet saft selv, for jeg kan ikke finde noget i butikkerne der ikke er fuld af enten sukker eller klamme sødemidler Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Grøn is? Blende blend 1 banan (og husk at den skal være meget moden), en STOR håndfuld spinat, lidt citronsaft, vaniljepulver, nøddemælk/kokosmælk/alm mælk/vand. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Grøn is? Blende blend 1 banan (og husk at den skal være meget moden), en STOR håndfuld spinat, lidt citronsaft, vaniljepulver, nøddemælk/kokosmælk/alm mælk/vand. Jeg har godt kigget på nogle opskrifter. Smager de godt? Det virker bare helt forkert at spise spinat is syns jeg :unsure Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Jeg har godt kigget på nogle opskrifter. Smager de godt? Det virker bare helt forkert at spise spinat is syns jeg :unsure Jeg har godt nok kun prøvet som smoothie, men det er skønt :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Jeg prøvede nogle bananskiver, peanutbutter i midten - fryses - dyppes i mørk chokolade - fryses igen. Jeg ved ikke om nøddeallergien kan holde til peanutbutter - ellers bare banan i mørk chokolade. Altså - jeg synes simpelthen ikke det er sødt nok, hvis jeg skal være ærlig. Vi har (desværre) også en del sukkersyge i familien, og dessertmæssigt bliver livet lidt svært uden kunstige sødemidler. Personligt tænker jeg på det sådan her - kunstige sødemidler giver ikke en carte blanche til at gå amok i dessert, bare fordi det nu er sukkerfrit og kaloriefattigt. Selvom det er kunstigt sødet, så må man få det engang imellem - præcis ligesom alle mulige andre søde sager. Og så er det ok - for mig altså. (Og det kan man saaaagtens være uenig i ;)) Det er bare mit take på sukker/diabetes problematikken. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Kokosmælk igen... Det går ikke pga allergi. Kan man bruge fløde/mælk? Sorry det havde jeg ikke set! :blush Kan du tåle mandler? For ville jeg bytte ud med (homemade) mandelmælk. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Kokosmælk igen... Det går ikke pga allergi. Kan man bruge fløde/mælk?Du kan bare blende banan, frossen altså :)uden noget og eventuel tilsætte lidt usødet kakaopulver, så har du lækker chokoladeis Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Ellwrs tager du en halv banan, putter en ispind i og fryser- så dypper du den i chokolade ( lige den du kan lide) og drysser med feks nødder eller kokos eller ingenting :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Faldt over den her på Facebook :) Friskpresset appelsinsaft og grapesaft Lidt revet appelsinskal Lidt kokossirup eller honning Hindbær I fryseren og 4-5 timer senere frisk is :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Sorry det havde jeg ikke set! :blush Kan du tåle mandler? For ville jeg bytte ud med (homemade) mandelmælk. Hvis tilberedningen af mandelmælk indebærer at mandlerne blir kogt/bagt så ja... ellers no Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Faldt over den her på Facebook :) Friskpresset appelsinsaft og grapesaft Lidt revet appelsinskal Lidt kokossirup eller honning Hindbær I fryseren og 4-5 timer senere frisk is :) Det lyder ret lækkert. Altså hindbærrene skal bare drysses ned i saften? Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 9, 2016 Det lyder ret lækkert. Altså hindbærrene skal bare drysses ned i saften? Sådan så det ud på billeder :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 10, 2016 Den eneste type is jeg spiser er Nicecream; is lavet af moden banen eller mango og andet godt. Eksempler: - Banan, kakaopulver - eventuelt Naturli' sojakakao eller soja/vanilje (den blå) - Banan, kokosmælk (nu lader jeg den bare lige stå selvom du ikke må spise det... Man kan helt sikkert også bruge en anden plantemælk) - Mango, lime og mynte - Banan, hindbær - Mango, kokosmælk (eller anden plantemælk) Ellers er ideen med bananskiver jo virkelig god! Man kan jo erstatte peanutbutteren med alle mulige typer "smør" - f.eks. sesamsmør. :) Jeg kan også godt lide at snacke frossen frugt bare :p Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 10, 2016 Vil anbefale en ismaskine :) Og så bare i med skyr og udvalgte bær - eller bare skyr med smag ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 11, 2016 Jeg tænkte lige på denne tråd da jeg læste dette :) http://cathrineyoga.dk/5-sunde-ispinde/ Madbanditten har også nogle fantastiske opskrifter! :D http://www.madbanditten.dk/2015/04/17/10-sundere-ispinde/ Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 11, 2016 Jeg tænkte lige på denne tråd da jeg læste dette :) http://cathrineyoga.dk/5-sunde-ispinde/ Madbanditten har også nogle fantastiske opskrifter! :D http://www.madbanditten.dk/2015/04/17/10-sundere-ispinde/ Hehe - skulle lige herind for at linke til Madbanditten ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret June 11, 2016 Hehe - skulle lige herind for at linke til Madbanditten ;) Hun har jo også lige gendelt den på Facebook så jeg! :D Del dette indlæg Link to post Share on other sites