Oprettet August 21, 2015 Jeg er ved at være lidt træt af min egen kødsovs. Hvordan laver I kødsovs? :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 21, 2015 Jeg bruner oksekød, tilføjer en dåse tomater, ketchup, hvidløg og vand. Når det er kogt godt igennem, jævner jeg det med maizena. Det er verdens mest simple og kedelige kødsovs, men man går aldrig galt i byen med en klassiker ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 21, 2015 Nu laver jeg godt nok ikke kødsauce i klassisk forstand, men du får opskriften alligevel. Jeg bruger enten quorn fars eller soy4you. Putter det i en gryde sammen med to dåser hakkede tomater, 1 dåse tomatpure, evt mælk eller fløde hvis der mangler væske, lidt hakket løg, en masse soltørrede tomater, salt, peber, oregano, paprika og en rigtig god stor slat soyasauce. Lad det stå og simre i så lang tid som muligt. Vi spiser det med sqaushgetti eller bønnepasta og med en god omgang friskrevet parmesan ovenpå. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 21, 2015 Svitser hakket løg (og evt hvidløg) Tilføjer hakket okse Når det er brunet tilsættes revet gulerod, flåede tomater og tomatpure Krydrer med oregano, timian, basilikum eller hvad jeg nu lige føler for. Stort ser altid chili og cayennepeber. I luksusudgaven brunes der bacon sammen med løg ;) Min mand bruger kun hakket løg og kød... Evt lidt væske, når det går vildt for sig... Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 21, 2015 Svitcher løg, hvidløg og krydderier. Tilsætter kødet og bruner dette. Tilsætter flåede tomater og evt tomatpasata. Tilsætter gulerødder og lader simre ved lav varme. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 21, 2015 Jeg laver total omvendt kødsovs - men den er GO! Jeg smider i en gryde (uden at svitse eller noget): 2-3 dåser hakkede tomater, 1-2 dåser tomatpure, 1/2-1 squash i store stykker, 3-4 gulerødder i store stykker, 2 løg, 5-6 fed hvidløg, 1 peberfrugt (oftest den grønne), masser af krydderier; oregano, timean, lidt chili/Cayenne peber, salt, peber og hvad jeg lige synes. Og så en spsk oksebouillon. Dette koges i nogle timer, bare på laveste temperatur - rør af og til, men ikke ofte. Hele svineriet blendes (og spise af kræsne grøntsagshadere med velbehag). 1 kg hakket oksekød tilsættes og røres godt ud, så det ligesom bliver delt. Koges i endnu et par timer. Smages til, nusses omkring. Deles, spises og fryses. Vi bruger det til pasta, lasagne, på pizza osv :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 21, 2015 Vi varierer meget men når det skal være bedst: (Evt steger lidt baconskiver i tern) Svitser hakket løg og hvidløg, evt fint hakket tern af gulerod og blegselleri Steger hakket oksekød Tilsætter en dl rødvin som får lov at koge af Tilsætter en lille dåse tomatpuré Tilsætter 2 dåser flået tomater, enten hakket eller bare flået Lader simre Tilsætter salt, peber, paprika, en smule cayennepeber, lidt bouillon, hakket frisk basilikum, en kvart tsk sukker (trækker smagen af tomat frem), et skvæt balsamisk eddike og et skvæt god olivenolie. Smager evt til med lidt tørret krydderurter (oregano, timian, basilikum). Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 21, 2015 Svitser løg og hvidløg. Tilsætter hk. Okse. 1Ds hk. Tomater. Tilsætter vandet fra champignoner på glas/ds. Tilsætter vandet fra coctailpølser på dåse. Lader koge godt op... 1 Ds/glas champignoner (kan også bruge friske) 1-2 Dåser coctailpølser... (ikke den i gele!) smager til med salt, peber, og krydderier efter lyst! jævner med maizena. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 21, 2015 Jeg bruger kun denne opskrift og elsker det! Tilsætter dog en del flere grøntsager i opskriften end det skrevne. http://gourmand.dk/opskrift-paa-spaghetti-bolognese/ Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 22, 2015 Smør og olie og hakket løg og hvidløg en gryde - svitses. 500 g hakket svinekød ned i 1 pakke røget filet eller røget mørbrad jeg skærer i tern. Egentlig bacon - jeg gider bare ikke bacon der ikke er sprødt ;) Finthakkede gulerødder og selleri tilsættes Tilsæt 1/2 liter bouillon som koges væk Derefter et stort glas rødvin som koges væk Tilsæt 1 dåse tomater, laurbærblad, en kvist rosmarin og mælk til det dækker. lad simre i 3 timer. Smag til med salt og peber og evt lidt oregano. Findes ikke bedre ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 22, 2015 Jeg laver den helt klassiske... Svitser et finthakket løg Tilsætter oksefars og svitser det til det er helt brunt Tilsætter ca en del ketchup Tilsætter ca 0,5-1 l vand så jeg synes det passer Smager til med salt, peber og karry Jævner med gl. dags meljævning. Heeeeeelt klassisk, men ungerne (og manden) elsker det. Er det ikke mere ala millionbøf? Tror min mor laver det på samme måde Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 Er det ikke mere ala millionbøf? Tror min mor laver det på samme måde Jo, det synes jeg også :) Jeg laver den med svitsede løg, hvidløg og hk. okse. Tilsætter flåede tomater eller friske tomater + væde, tomatpure, evt grønsager og krydderier efter humør. Kan også portionsanrettes og gratineres i mikroen. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 I min familie - og mit hoved er kødsovs og millionbøf det samme ;) :ditto !! Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 I min familie - og mit hoved er kødsovs og millionbøf det samme ;)Ha ha, jeg undrede mig også over hvad forskellen er? :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 Millionbøf hos os er hk. Okse og løg i en brun sauce der er smagt til med salt og peber. - Swrveres til kartoffelmos :p Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 Millionbøf hos os er hk. Okse og løg i en brun sauce der er smagt til med salt og peber. - Swrveres til kartoffelmos :p Præcis, og aldrig noget vi spiser. Kødsovs er mere a la det italienerne spiser... På tomatsovs Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 Millionbøf hos os er hk. Okse og løg i en brun sauce der er smagt til med salt og peber. - Swrveres til kartoffelmos :p:ditto Det lavede min farmor altid til mig og det har i min verden ikke ret meget med kødsovs at gøre ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 I min familie - og mit hoved er kødsovs og millionbøf det samme ;)Seriøst? :blinkKødsovs er da en tomatbaseret sovs hvor millionbøf er en brun sovs. At mene det er det samme er lige så spøjst i mine ører, som hvis man mente kylling og gris er det samme :p :lol Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 Seriøst? :blink Kødsovs er da en tomatbaseret sovs hvor millionbøf er en brun sovs. At mene det er det samme er lige så spøjst i mine ører, som hvis man mente kylling og gris er det samme :p :lol :ditto Min svigermor laver altid millionbøf. Synes det er jævnt kedelig. Mangler alle mine grøntsager - og smag :D Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 :ditto Min svigermor laver altid millionbøf. Synes det er jævnt kedelig. Mangler alle mine grøntsager - og smag :D Jeg kan nu rigtig godt lide millionbøf. Synes bestemt ikke det er kedeligt. Godt med løg, gulerødder og alverdens andre rodfrugter og squash m.m. :superMen at spise det som kødsauce med pasta til synes jeg er helt gak :p Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 Seriøst? :blink Kødsovs er da en tomatbaseret sovs hvor millionbøf er en brun sovs. At mene det er det samme er lige så spøjst i mine ører, som hvis man mente kylling og gris er det samme :p :lol Haha jeg kan heller ikke få det til at hænge sammen :D Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 Jeg kan nu rigtig godt lide millionbøf. Synes bestemt ikke det er kedeligt. Godt med løg, gulerødder og alverdens andre rodfrugter og squash m.m. :super Men at spise det som kødsauce med pasta til synes jeg er helt gak :p Min svigermors har aldrig set skyggen af en grøntsag - udover løg ;) Havde faktisk aldrig spist det før jeg lærte Jesper at kende :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 Min svigermors har aldrig set skyggen af en grøntsag - udover løg ;) Havde faktisk aldrig spist det før jeg lærte Jesper at kende :) Det er synd for dig :D Det kan gøres rigtig lækkert. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 Tak for alle jeres bud :balloons Tror faktisk aldrig jeg har fået millionbøf :chin: Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret August 24, 2015 :lol Jamen er forskellen så dybest set om der er tomat i eller ej??? Jeg synes nu personligt der er ret stor forskel på en gris og en kylling :lol (Og en sidebemærkning - Heeey - jeg kan quote!!!!!) Tomat ja, og i min verden jævner man heller ikke en kødsovs og man putter helt sikkert ikke kulør i ;) (og ja, jeg har også lige konstateret, at BK ligner sig selv. YAY :yay) Del dette indlæg Link to post Share on other sites