Sandie

Jeg mangler en opskrift på

4 indlæg i dette emne

og de skal gerne være luftige ??? Hvad gør i for at få grove (og vil gerne have dem så grove som overhoved muligt) boller luftige.... ? Synes altid jo grovere jeg laver mine, jo mindre kompakte er de..

giv mig gerne jeres bedste opskrift...

:sandie

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jeg laver altid disse :)

70 gram Hørfrø

125 gram 5-korns blanding * 5-korns blanding består af:

Knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, sesamfrø, solsikkerkerner, hørfrø.

100 gram Havreklid. dansk

5 dl. Vand

1 dl. A38

50 gram Gær

1.5 tsk. Salt

1 tsk. Sukker el perfect strø 1/4 tsk

400 gram Fuldkornsmel

300 gram Gulerødder, skrællet vægt

75 gram Solsikkekerner

5-kornsblanding, hørfrø og klid kommes i en skål og overhældes med 4 dl kogende vand. Står tildækket i 2 timer.

Gær, A-38, sukker, salt, fintrevne gulerødder og solsikkekerner tilsættes. Bland godt. Melet tilsættes og dejen ælets til den lige slipper skål og fingre. Hæver tildækket 1 time.

Dejen formes til boller, der efterhæver overdækket på bageplade i 30 minutter.

Bages i forvarmet ovn ved 200 grader C alm. ovn i ca 20 minutter, eller til de lyder hule når man banker dem i bunden.

... Jeg plejer dog bare at koge 5-kornsblandingen, hørfrøene og kliden i et par minutter. Efter 5 minutter i kogende vand, og vandet er kogt væk, er de helt parate og spiselige - ingen grund til at bruge to timer ;)

post-194-064442200 1298457929_thumb.jpg

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

De ser gode ud.. og noget mere luftige end dem jeg lavede igår ;D Tak søde.. dem må jeg prøve :kram

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

De ser gode ud de boller, de skal da prøves en dg. Har nemlig samme problem som dig Sandie med mine grovboller.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



LOG IND HER