Oprettet February 23, 2011 og de skal gerne være luftige ??? Hvad gør i for at få grove (og vil gerne have dem så grove som overhoved muligt) boller luftige.... ? Synes altid jo grovere jeg laver mine, jo mindre kompakte er de.. giv mig gerne jeres bedste opskrift... :sandie Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 23, 2011 Jeg laver altid disse :) 70 gram Hørfrø 125 gram 5-korns blanding * 5-korns blanding består af: Knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, sesamfrø, solsikkerkerner, hørfrø. 100 gram Havreklid. dansk 5 dl. Vand 1 dl. A38 50 gram Gær 1.5 tsk. Salt 1 tsk. Sukker el perfect strø 1/4 tsk 400 gram Fuldkornsmel 300 gram Gulerødder, skrællet vægt 75 gram Solsikkekerner 5-kornsblanding, hørfrø og klid kommes i en skål og overhældes med 4 dl kogende vand. Står tildækket i 2 timer. Gær, A-38, sukker, salt, fintrevne gulerødder og solsikkekerner tilsættes. Bland godt. Melet tilsættes og dejen ælets til den lige slipper skål og fingre. Hæver tildækket 1 time. Dejen formes til boller, der efterhæver overdækket på bageplade i 30 minutter. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader C alm. ovn i ca 20 minutter, eller til de lyder hule når man banker dem i bunden. ... Jeg plejer dog bare at koge 5-kornsblandingen, hørfrøene og kliden i et par minutter. Efter 5 minutter i kogende vand, og vandet er kogt væk, er de helt parate og spiselige - ingen grund til at bruge to timer ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 23, 2011 De ser gode ud.. og noget mere luftige end dem jeg lavede igår ;D Tak søde.. dem må jeg prøve :kram Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 23, 2011 De ser gode ud de boller, de skal da prøves en dg. Har nemlig samme problem som dig Sandie med mine grovboller. Del dette indlæg Link to post Share on other sites