Oprettet March 19, 2015 Er ved at gå lidt død i vores sædvanlige aftensmad, så håber I kan hjælpe med lidt inspiration. Problemet er lidt at vi normalt spiser kl 18 af hensyn til Freja MEN hun har så til gengæld i den grad ulvetime mellem 17 og 18 og da N oftest først er hjemme lidt før kl 18, ja så står jeg selv med (umulig) Freja og madlavning ml. 17 og 18. Jeg forsøger derfor for det meste at forberede aftensmad i løbet af dagen, så den bare skal i ovnen, koges pasta eller lignende, da det ellers godt kan blive lidt besværligt. Men er ved at løbe tør for retter jeg synes jeg kan lave på den måde, så please søde BK´er, inspirer mig så vi ikke skal leve af lasagne og gryderet hele tiden. EDIT: spændende opskrifter på gode gryderetter modtages dog alligevel med kyshånd, da det ikke er mit speciale. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret March 19, 2015 Hvad med andre slags lasagne? Grøntsagslasagne, fiskelasagne, kyllingelasagne? Jeg laver nogle gange en gryderet med kylling og en masse grøntsager i en sovs af fløde, tomatpure og paprika. Det er vel egentlig paprikagryde? :chin: Det er i hvert fald ret nemt. En virkelig nem ret: brun bacon, tilsæt en dåse flåede tomater, lad det simre og tilsæt fløde. Når det er blandet godt sammen, tilsættes kogt pasta. Det tager kun pastaens kogetid at lave. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret March 19, 2015 Boller i karry kan også nemt laves om dagen og varmes om aftenen. Eller supper? Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret March 19, 2015 Uh har i den grad også brug for inspiration Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret March 19, 2015 Er ved at koge noget tværreb som skal briges til brasede kartofler i aften :-) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret March 19, 2015 Boller i karry Spagetti og kødsovs Millionbøf Tærter Frikardeller med evt kartoffelsalat Lasagne Taco/bourrito Rugbrød Risengrød Hakkebøffer Burgere Hotdogs Kylling i ovnen med evt hasselbagte kartofler Mørbradgryde Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret March 19, 2015 Jysk hakkemos: Hakket kylling brunes af, sammen med 2-3 groft hakkede løg, paprika og karry. Skræl og riv 3 gulerødder, skær 3 porrer i skiver, og svits med det andet. Tilsæt 2 dl hønseboullion og et par laurbærblade, og lad det simre i 20-30 min. Smag til med salt Kog samtidig ca 1/2 pose grove pastaskruer, (kan også være perlebyg/spelt eller hvad man nu er til) og vend sammen med resten til sidst. Kan med fordel serveres med hvidløgsbaguettes ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret March 21, 2015 Stort set alt kan tilbedres/forbedres i løbet af dagen. Kartoflerne kan jo fx også skrælles tidligt på dagen, så de bare kun mangler at koge til aften. Vil det hjælpe hvis Freja fik lov til at hjælpe med aftensmaden ?? Foreslag til menu: Taco Frikadeller Lasagne Gryderetter Fisk i ovnen Boller i karry Wok Tarteletter Kød i ovnen fx flæskesteg Grydestegt kylling Kylling med parmesan og bacon(i ovnen) Forskellige supper Del dette indlæg Link to post Share on other sites