TroldeMor

Godt fryse-mad

12 indlæg i dette emne

Jeg ville egentlig gerne i gang med at fylde vores fryser lidt op, så vi har noget nem mad til når vi kommer hjem med lillemanden :)

Men hvad egner sig godt til det?? Hvad laver i andre, når det skal i fryseren til senere brug??

Og gjorde i evt. andre ting mht. mad i starten?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Sammenkogt, Millionbøf/kødsovs, Frikadeller, Hjemmelavet pizza, tærter, lasagne.... Der er masser af muligheder....

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi laver mest gryderetter, lasagne og tærter til fryseren.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Flere (andre) forslag? For nu vil jeg til at i gang med at lave fryseegnet mad.

Hilsen en, der bliver mor senest om en 5 ugers tid - og er i gang med at renovere hus!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Pølsehorn, pirogger, pizzasnegle

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Forskellige supper

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg lavede dahl i går og frøs en kæmpe portion ned. Lækkert!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg lavede dahl i går og frøs en kæmpe portion ned. Lækkert!

Opskrift? :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Gerne :)

Denne er en sommerdahl, man kan jo bare bruge årstidens grønsager.

Til 4 personer:

200 g rødløg

300 g tomater

300 g aubergine

250 g røde linser

1 spsk nigellafrø (også kaldet jomfru i det grønne)

1 tsk spidskommen

lidt olie

2 fed hvidløg

2 spsk garam masala (eller karry)

lidt cayennepeber

lidt sukker

7 dl grønsagsbouillon

300 g sølvbede eller grov spinat

salt

lidt citronsaft

Hak løg fint, skær tomater og aubergine i tern, skyl linserne. Rist nigellafrø og spidskommen i en tør gryde, til de dufter let, rør hele tiden. Hæld olie ved og steg løg, presset hvidløg, garam masala og cayennepeber i et par minuttet under omrøring ved middelhøj varme. Tilæst linser, aubergine, tomat og sukker. Hæld bouillon ved og kog i ca 25 min. Skær sølvbede/spinat i tynde stykker og kom dem i retten de sidste par minutter. Smag til med sukker, citron, salt og cayennepeber.

Server med groft brød og yoghurtdip.

God fornøjelse ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tillader mig lige at hive denne tråd frem igen ;)

Jeg bliver jo (forhåbentlig) mor inden for de næste 5 uger. Så vi skal også så småt igang med at lave fryseretter.

Er der flere gode forslag til retter, der er gode at fryse ned?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

* Boller i karry

* Frikadeller af både svin, okse, lam og kylling

* Boller/flute

* Kødsovs og lasagne (de er nævnt, men det er altså virkelig noget af det nemmeste at have i fryseren, fordi det maks kræver man koger pasta og så er der mad!)

* Kage - f.eks. muffins der er lige til at lune i mikroen når du trænger til en snack :whistling

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Gryderetter, hjemmelavet pizza, lasagne, boller, pølsehorn

Min kæreste lavede rigtig meget mad i begyndelsen. Det var dejlig! :loveshower

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



LOG IND HER