Oprettet February 17, 2011 Vi har fået risengrød her til aften, og der er noget tilbage. Tænkte jeg ville prøve at lave klatkager, men har aldrig lavet det før. Har i en opskrift på sådan nogle?? Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 17, 2011 Jeg har ikke en opskrift, men jeg plejer at komme et æg i, 2 spsk mel, sødemiddel eller sukker, vaniljepulver og grahamsmel. Jeg kommer dem altid i ovnen ved 200 grader og kan godt lide dem efter 25 min derinde. Du kan også komme lidt mandler i. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 17, 2011 Jeg har ikke en opskrift, men jeg plejer at komme et æg i, 2 spsk mel, sødemiddel eller sukker, vaniljepulver og grahamsmel. Jeg kommer dem altid i ovnen ved 200 grader og kan godt lide dem efter 25 min derinde. Du kan også komme lidt mandler i. hvor meget grahamsmel kommer du ca i? Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 17, 2011 hvor meget grahamsmel kommer du ca i? omkring en håndfuld Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 17, 2011 omkring en håndfuld Okay. Jeg tror jeg vil kaste mig ud i det i morgen formiddag og lave dem. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 17, 2011 Okay. Jeg tror jeg vil kaste mig ud i det i morgen formiddag og lave dem. Ja det bliver bare ligesom sådan en frikadelle fars. Det skal ikke være ligesom boller man ælter. Så lægges der bare en skéfuld på bagepapir og så laver du bare så mange som muligt >:) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 17, 2011 Ja det bliver bare ligesom sådan en frikadelle fars. Det skal ikke være ligesom boller man ælter. Så lægges der bare en skéfuld på bagepapir og så laver du bare så mange som muligt >:) :super Tak Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 17, 2011 Hvor meget af hvad der skal i afhænger naturligvis af mængden af risengrød, men generelt er det vigtigt at have nok æg i for at få det til at hænge sammen under stegningen. Du skal ende med at have en konsistens der er mere flydende end frisk risengrød (og altså noget mere end den kolde), men ikke så flydende som pandekagedej. Tænk på at det skal kunne løbe ud til klatkager. Dette opnår du ved først at tilsætte æg indtil konsistensen er mere flydende end godt er, og derefter mel indtil det er passende igen. Et mål sukker der ikke er alt for stort og lidt vanilje (gerne i form af vaniljesukker) tilsættes. Klatkagerne steges på pande i smør. Sørg for først at vende dem når dette kan gøres uden at ødelægge dem. Server med syltetøj, rørsukker, appelsinsirup eller hvad du nu ville servere til pandekager. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 17, 2011 Hvor meget af hvad der skal i afhænger naturligvis af mængden af risengrød, men generelt er det vigtigt at have nok æg i for at få det til at hænge sammen under stegningen. Du skal ende med at have en konsistens der er mere flydende end frisk risengrød (og altså noget mere end den kolde), men ikke så flydende som pandekagedej. Tænk på at det skal kunne løbe ud til klatkager. Dette opnår du ved først at tilsætte æg indtil konsistensen er mere flydende end godt er, og derefter mel indtil det er passende igen. Et mål sukker der ikke er alt for stort og lidt vanilje (gerne i form af vaniljesukker) tilsættes. Klatkagerne steges på pande i smør. Sørg for først at vende dem når dette kan gøres uden at ødelægge dem. Server med syltetøj, rørsukker, appelsinsirup eller hvad du nu ville servere til pandekager. Tak skal du have. Jeg tror der er en 300-400 g risengrød tilbage, så der er en del. Del dette indlæg Link to post Share on other sites