tazdiginez

Dømmer du andres køb?

31 indlæg i dette emne

Så har jeg ikke formuleret mig klart nok. ;)

Prisen er fuldkommen underordnet i min verden - Karla har rigtig meget brugt tøj, og hendes flyverdragt sidste år kostede 400 kr. Det vigtigste er, at det holder barnet varmt og tørt mm.

Jeg er godt klar over, at man kan finde billige gode sko, og billige gode flyverdragter mm. Dem gør vi selv en dyd ud af at finde, for vi er nu engang begge på SU, og har ikke uanede mængder penge.

Og jeg synes personligt selv, at det er federe at finde noget, der er lige så godt, men billigere. For så har jeg sparet penge, og så er der til noget andet.

Jeg har INTET imod, at man køber et par sandaler til 200 kr, fordi det er det pengene rækker til. Det har jeg STOR respekt for! Og man skal ikke bruge flere penge, end man har. Og billige sko kan absolut være gode!

Men jeg kan ikke forstå, at man sender sit barn i vuggestue i ballerinasko og klip-klappere om sommeren. Og jeg synes ikke at en tynd, tynd, jakke med kæmpe pels-krave er egnet til vuggestue sent om efteråret. Uanset hvor meget den har kostet!

Jeg kan måske belyse det med et andet eksempel: Da jeg arbejde med babyudstyr, havde jeg en kunde, der skulle have en klapvogn. Den måtte max koste 1000-1500 kr. Jeg sagde til ham, at de klapvogne vi havde til den pris ikke var ret gode, og at han kunne få meget mere for pengene, hvis prøvede at kigge i den blå avis eller Danmark (der sælger brugte barnevogne og klapvogne). Han blev mildest talt vred over, at jeg havde foreslået ham at købe brugt, hans søn skulle i hvert fald ikke sidde i en brugt klapvogn! Det var tydeligt vigtigere for ham, at hans søns klapvogn var ny, fremfor at den var god.

Og den prioritering kan jeg ikke forstå. Når man sætter forfængelighed foran barnets komfort/ varme/ brugervenlighed etc..

Skide være med hvad den koster - jeg kan heller ikke forstå de forældre, der køber designertøj i dyre domme, og skælder børnene ud, når de grisser det til.

Jeg er stor fan af forældre, der sætter sig ned og siger "vi har xxx kroner til flyverdragt/ sko/ etc. Hvor kan vi få den bedste flyverdragt (etc) til det beløb" - om det så er 50 kr, og man tager barnet i mødrehjælpen og køber den bedste flyverdragt de har dernede.

Og så vil jeg lige tilføje, at jeg ikke "dømmer" dem, der prioritere på den måde, jeg forklarede mig. Men jeg undrer mig. Dømmer er er ret hårdt ord, og det er altså ikke sådan at jeg står med løftede øjenbryn og sammenpressede læber. Jeg forstår det bare ikke.. :)

Jamen så er vi HELT enige ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jamen så er vi HELT enige ;)

Det er jeg glad for at høre :D

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

:ditto

Det er jegHELT enig i!!! :kram

De forældre var også i Majas tidligere børnehave, og som beskrevet synes jeg faktisk at man må forvente at personalet så siger noget...

At personalet siger noget er LANGT fra ensbetydende at forældre retter sig efter det. Og vi KAN jo ikke bestemme, bare give vores vurdering. Hvis børn kommer ud i for lidt tøj håber jeg da de får noget mere på når det bliver opdaget :blink det kan selvfølgelig være en utrolig uheldig og sjælden situation, men det ER personalets opgave at lære børnene at tage nok tøj på! De steder jeg har arbejdet er vi gået med ind igen. Få gange er der så bare ikke nok tøj med, og så er det super svært når alt lånetøj og sko er forsvundet i forskellige hjem! De fleste steder har man besluttet ikke at låne tøj fra Andre børn, da de ikke skal slide på andre børns tøj og sko!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Selv tænker jeg sjældent over hvad andre køber medmindre de lige smider 22 kartoner letmælk og 1 liter sødmælk op på båndet (den studsede jeg over forleden)... Til gengæld havde jeg en lidt ubehagelig oplevelse en dag hvor jeg havde en kurv fuld af grøntsager og skyr hvor kvindemennesket bag mig følte at hun bare måtte kommentere at det var underligt at jeg var tyk når jeg nu købte så meget grønt... Meget grænseoverskridende... Det skal siges at jeg har PCO og har tabt 60 kg de sidste 2 år så jeg har rigtig meget løs hud, men det rager vel ikke hende

seriøst? !? Kæft en dum kælling!

VILDT flot med det vægttab! :-)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Altså, jeg kunne aldrig finde på at kommentere på andre folks indkøb. Højst sådan noget - ej, jeg ser du har fundet dimsedutter på tilbud, dem skal jeg selv bruge. Hvor fandt du dem henne - agtig. Men jeg tænker da alt muligt! Buræg, nej tak. Overvægtige der køber alt muligt junk - tænk dig om! (Upåagtet at jeg selv er overvægtig og tit køber junk, naturligvis! ;)) Jeg tror ikke, jeg føler mig særlig skyldig over det - tanker er jo bare noget, der dukker op. Men sådan at kommentere på andres indkøb - andet end noget der er positivt - det er ganske enkelt dårlig opdragelse hverken mere eller mindre!

 

Den eneste gang jeg selv har fået kommenteret på mine indkøb var faktisk i dag, hvor en ældre dame spurgte, om sådan en quiche jeg havde lagt op på båndet var god. Og det synes jeg den var - desuden var den på tilbud med kort holdbarhed. Og så tilbød jeg at hun kunne tage den, så ville jeg bare lige smutte ned og hente en anden. Så blev hun glad og det var da et meget hyggeligt lille møde i brugsen :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

seriøst? !? Kæft en dum kælling!

VILDT flot med det vægttab! :-)

jeg blev simpelthen så paf at jeg ikke engang kunne finde på et spydigt modsvar... Altså nu er jeg kommet igennem en hel barndom, ungdom og det løse uden mobning, drilleri eller strenge kommentarer og så får man en fra en fremmed madamme i en alder af 31...folk er sgu utrolige...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



LOG IND HER