Oprettet October 13, 2014 Hej supermødre....Jeg ammer og er kommet lidt i tvivl om jeg må spise f.eks. kødgryde med vin i....fordamper alkoholen? Jeg kunne ikke finde information på nettet, så måske er det nogle af jer som ved det? :-) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret October 13, 2014 alkoholen fordamper så det kan du sagtens. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret October 13, 2014 bonus info: alkohol fordamper ved 56 grader så hvis den bare er tilsat før kogning er der ingen problemer. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret October 13, 2014 Ah ok! Mange tak - så går jeg ud og rører videre i kødgryderne :-) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret October 13, 2014 Ah ok! Mange tak - så går jeg ud og rører videre i kødgryderne :-) Velbekomme :sandie Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret October 13, 2014 Hahah den er sjov den smiley :-) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret October 14, 2014 Der vil stadig være noget alkohol i, alt efter hvor længe du tilbereder maden. Fandt denne tabel: Preparation Method - Percent of Alcohol Retained alcohol added to boiling liquid & removed from heat - 85% alcohol flamed - 75% no heat, stored overnight - 70% baked, 25 minutes, alcohol not stirred into mixture - 45% baked/simmered, alcohol stirred into mixture: 15 minutes - 40% 30 minute - 35% 1 hour - 25% 1.5 hours - 20% 2 hours - 10% 2.5 hours - 5% ( den er herfra: http://www.ochef.com/165.htm) Så hvis du laver en god gryderet med en slat vin, og lader den stå en time, så vil 25% af alkoholen stadig være tilbage. Spørgsmålet er så bare, om den lille restmængde er så lille, at den ryger under bagatelgrænsen ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret October 14, 2014 1000 tak for info :-) Jeg tror vist, det er bedst at lave retterne uden vin, jeg synes ikke, at der nogen grund til at tage chancer... Del dette indlæg Link to post Share on other sites