Señora Hansen

Mad med vin?

8 indlæg i dette emne

Hej supermødre....Jeg ammer og er kommet lidt i tvivl om jeg må spise f.eks. kødgryde med vin i....fordamper alkoholen? Jeg kunne ikke finde information på nettet, så måske er det nogle af jer som ved det? :-)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

alkoholen fordamper så det kan du sagtens.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

bonus info: alkohol fordamper ved 56 grader så hvis den bare er tilsat før kogning er der ingen problemer.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ah ok! Mange tak - så går jeg ud og rører videre i kødgryderne :-)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ah ok! Mange tak - så går jeg ud og rører videre i kødgryderne :-)

Velbekomme :sandie

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

Der vil stadig være noget alkohol i, alt efter hvor længe du tilbereder maden.

Fandt denne tabel:

Preparation Method - Percent of Alcohol Retained

alcohol added to boiling liquid & removed from heat - 85%

alcohol flamed - 75%

no heat, stored overnight - 70%

baked, 25 minutes, alcohol not stirred into mixture - 45%

baked/simmered, alcohol stirred into mixture:

15 minutes - 40%

30 minute - 35%

1 hour - 25%

1.5 hours - 20%

2 hours - 10%

2.5 hours - 5%

( den er herfra: http://www.ochef.com/165.htm)

Så hvis du laver en god gryderet med en slat vin, og lader den stå en time, så vil 25% af alkoholen stadig være tilbage. Spørgsmålet er så bare, om den lille restmængde er så lille, at den ryger under bagatelgrænsen ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

1000 tak for info :-) Jeg tror vist, det er bedst at lave retterne uden vin, jeg synes ikke, at der nogen grund til at tage chancer...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



LOG IND HER