Guest

til hunde kyndige folk herinde

10 indlæg i dette emne

Hvordan får jeg min hund til at forstå hundesprog?

Sagen er den, at jeg har en samojedhan på 7 år. En meget elsklig bamse. Men for der er et men. Det virker altså som om han slet ikke forstår sit hundesprog.

Han er blevet overfaldet nogle gange, da han var yngre, og jeg tænker jo netop, at det er fordi han ikke helt forstår de signaler, som han udsender. Samt fordi han er den eneste spidshund i byen, og derfor den eneste med opadstående øre og en hale, som slår en krølle over ryggen.

Vi oplever pt at han, når han bliver nusset begynder at knurre. Først troede vi, at det var fordi han ikke brød sig om det, men det er bare meget tydeligt, at vores hund tror at knurren betyder, uha det er dejligt blive ved. Hvis man stopper puffer han nemlig til ens hånd, og forsøger at få den til at blive ved.

Andre som har oplevet noget lignende? og undskyld mit hundespørgsmål på et babyforum. Meeeen synes bare ikke helt hundegalleri er mig mere.

Håber nogen herinde har nogle gyldne råd

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jeg har aldrig oplevet det selv med nogen som helst af de racer jeg har haft. Jeg tror det er noget nært umuligt at gøre noget ved med den alder han har.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

ha ha ja men jeg synes netop, at det er blevet værre med alderen

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg syntes det lyder som om han tror han er en kat der spinner når han bliver kløet :lol ej spøg til side, kender i nogen med en hund der er vant til at omgåes andre hunde og har et roligt temperament, for jeg tænker at den eneste der kan lære ham at "tale" er en anden hund!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Øv øv øv så skete det igen, hunden blev overfaldet på vej hjem fra gåturen. Vi kommer rundt om hjørnet til vores vej, og så er der en hund , som bor to huse længere henne, som har overfaldet før, og den kommer bare stormende og hopper lige på Vannihunden. Jeg sparker den og får hundene skilt af, for at den igen ryger på min. Jeg råber så højt, at begge hunde stopper op, og så skriger jeg den anden hund i hovede, og råber at den skal gå hjem. Det gør jeg med meget fremtruende adfærd, og den smutter hjem.

Jeg må gå en omvej, for at komme hjem, for kunne jo ikke gå forbi hunden. Og hjem med Vanni, hvor manden tjekkede ham igennem, og jeg var oppe og skælde ud med store bogstaver hos ejeren, eftersom det ikke er første gang, og de har den stående i en tynd snor ud mod gaden, hvilket gør mange nervøse, da den både knurre og bider ud efter fodgængere

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ej det var da ikke rart :(

Hvilken race er den anden?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

aner ikke hvad den er for en. En blanding af en art

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

det er altså utroligt at folk ikke kan finde ud af at styre deres hunde! det kan ikke være rigtigt at man ikke kan gå en tur med sin hund, uden man skal være bange for at blive angrebet :klap

har du gået til hundetræning med ham? vores lokale dyrelæge har et samarbejde med en hundetræner/adfærdsspecialist, hvor de en gang i året holder et udvidet kursus for folk med hunde som har dårligt sprog, er nervøse eller har andre adfærdsproblemer... det er ca 4 aftener hvor man har hunden med til træning, og så to gange "teori".. det er super godt, måske har de noget lignende i din by, eller i en by tæt på? :rolleyes

ellers kan det evt. være at du kender nogen som har en virkelig rolig, tålmodig og selvsikker hund, som du kan træne med? så kunne i prøve at starte med at gå forbi hinanden med snor på uden at hundene hilser på hinanden, når de så begynder at blive ligeglade når i går forbi hinanden kan i begynde at lade dem snuse til hinanden.. og så til sidst slippe dem løs sammen på et lille område hvor i let kan træde imellem hvis i fornemmer at hundene begynder at overtræde hinandens grænser.. og så bare konsekvent gå imellem og blive ved med at "spærre" for dem, hvis en af dem bliver for meget.. så kan det være at din hund med tiden begynder at lære sproget ordentligt :rolleyes

hvis du ikke kender en hund som du tror vil være egnet til det, så kan du evt prøve at efterlyse en "træningsmakker" på hundegalleri.. jeg havde lidt de samme problemer med min første cavalier, og der fandt jeg to søde damer som boede tæt på mig, som gerne ville stille deres hunde til rådighed til træning :respekt

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Der er mange hundeejere som er begyndt at gå med gult bånd på snoren. Det skal vise andre hundeejere at ens hund ikke "god socialt".

Jeg havde gult bånd på mins hund snor og det respekterede folk og de spurgte altid til båndet og hunden.

Når min hund skulle stå et sted ved gåtur, fik han en gul refleksvest på, hvor der stod "spørg min ejer".

Jeg skiltede ham direkte.

Jeg tror umiddelbart "bare" at det er små ture med Vanni og en anden hund.

Duser kunne heller ikke snakke hundesprog og han virkede altid dominerende og truende. Det hjalp efter lidt kontrolleret tid sammen med andre hunde

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Øv øv. Du får lige et :kram Kan tilføje at netop samojeder er meget snakkende hunde, dvs. de har tit lyd på både når de nusses og når de leger. Har selv haft samojede som barn, og vores nuværende hund herhjemme er kvart samojede, og det oplever vi blandt andet ved de mange lyde hun har. Tit bliver andre hundeejere lidt forskrækkede fordi hun har knurrelyde når hun leger, men det er bare hendes snakkelyd.

Lyder til gengæld som om, at det er jeres "nabohund" som er et problem? Til gengæld så skal du huske at samojedens pels ofte holder længere på diverse dufte (hunhundene dufter ofte som om de er i løbetid året rundt), så hvis han lugter ekstra meget af hanhund, så kan det være at andre hanhunde reagerer ekstra meget på ham - især hvis de i forvejen måske ikke så godt kan lide andre hanhunde.

Ellers som en anden skriver - overvej at gå til hundetrænning med ham - ikke nødvendigvis fordi han skal opdrages, men for at socialisere ham, så han bliver bedre til at tolke og sende de rigtige signaler (der findes vist også adskillelige skovturshold landet over). Ellers overvej om der er hunde i området i med fordel kan begynde at følges med på ture om f.eks. aftenen, så han bliver trænet så meget som muligt, og gerne i områder hvor I kan gå uden snor, da snoren kan være en hæmsko for hunde til at sende de rigtige signaler (kræver dog i selv har 100% styr på ham)

Håber du finder en løsning

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



LOG IND HER