Oprettet July 29, 2012 Tænkte at det ville være rart med lidt inspiration til hvad man kan lave af frysemad, så man ikke skal tænke på madlavning når baby er ankommet :) Så bare fyr løs :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 Ja det er nemlig en rigtig god ide, så man ikke skal tænke så meget over det :) Jeg mangler også noget inspiration, så det ikke bliver det samme igen og igen men lasagne er nemt at fryse ned : )også bager jeg nok også lidt brød til fryseren :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 Ja og det slår mig lige, en sammenkogt ret er da også nem at fryse ned, så er det bare lige nogle ris eller pasta der skal koges til :rolleyes Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 Vi brugte godt nok ikke fryse mad ved de første to, men jeg havde til gengæld bagt boller og muffins som jeg havde i fryseren til barsels gæster. Det endte så med at de fleste havde taget brød og kage med selv, så det var jo super nemt :loveshower Ellers synes jeg der er mange retter der er super hurtige at lave og hvis man en dag er helt hængt op af baby er rugbrød nu altid godt :whistling Men sådan noget som kylling i ovnen med ris til er jo super nemt og kræver bare tiden inde i ovnen og så er det frisklavet. Eller hvis man har en stege so til ovnen, så en gang sundt og lækkert: diverse grøntsager skåret i tern, kylling ovenpå og evt lidt bouillion eller fløde i bunden. En time i ovnen og vupti. (Den er iøvrigt også god når baby bliver større og skal til at gå til gymnastik eller fodbold :rolleyes Ind i ovnen når man kører hjemmefra og så er der mad når man er hjemme igen. Ja og af nemme retter er der også: suppe, wok, skinkestang, millionbøf osv. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 Jeg har lavet: Kotteletter i fad Sammenkogt ret Kødsovs Frikadeller Pizza Pølsehorn Pizza snegle Muffins Kage Lasagne Toasts pakket og klar til en tur i ovnen (groft med tomat skiver, hvidløg og krydderier) Og så har vi købt en masse frosne grøntsager på pose samt rundstykker. Så er der også til morgenmad og middags mad i en stresset situation. Andre forslag kan være chili con carne Grøntsags lasagne Boller Øllebrød Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 Uh vi var glad for frysemad. Jeg havde selv lavet muffins, pizzasnegle og focasiabrød der lå i fryseren ( var især glad for pizzasneglene og brødet til frokost) Så har vi en veninde der er kok og hendes barselsgave var mad til fryseren :biglove hun lavede boller i karry, lasagne, frikadeller. Og det var vi meget glade for herhjemme. Desuden var folk flinke til at tage mad med. Nogle have bagværk med, andre havde sandwich hvis de kom til frokost, og svigerforældrene kom med aftensmad. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 Jeg har lavet: Frikadeller, kylling i karry, kylling i sate (peanutsaus), boller i karry, kylling i wok grøntsager, chili con carne, tomat kødsauce. Hvis jeg pludselig finder energien til det igen var planen jeg ville bage nogle mini grovflyt og nogle kanelsnegle, men vi er faktisk allerede nået dertil hvor vi er begyndt at spise af sagerne fordi jeg ikke altid har energi i varmen til at lave mad. Så nu er der bare fyldt lidt almindelig færdigmad og frostgrønt osv i fryseren. :mam Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 Måske dumt spørgsmål, men har i købt en masse plastik bøtter i portionsstørrelse eller hvordan har i pakket det? Jeg har faktisk frosset det meste i tilfældige gemte plastikbøtter fra is og andre ting - da jeg løb tør for dem har jeg brugt fryseposer. Fx chilien blev frosset i frysepose som stod i en skål indtil den var frossen. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 Måske dumt spørgsmål, men har i købt en masse plastik bøtter i portionsstørrelse eller hvordan har i pakket det? Du kan få en hulens masse bøtter for ingen penge i Ikea :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 da jeg løb tør for dem har jeg brugt fryseposer. Fx chilien blev frosset i frysepose som stod i en skål indtil den var frossen. Orv, det var smart :super Jeg har mange plasticbøtter i portionsstørrelser, men hvis fryseren er godt fyldt op i forvejen m/den slags ting, så kan det godt komme til at knibe m/ledige bøtter i den rette størrelse. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 Kartoffelsuppe er også super til fryseren. :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 Jeg købte folie bakker til lasagnen og kotteletter i fad. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 29, 2012 Jeg glæder mig rigtig meget til at komme dertil hvor jeg går på barsel og forhåbentlig har overskud til at lave frysermad Vi lavede det før barslen startede - vi lavede bare kæmpe portioner de dage vi havde tid og pakkede det vi ikke skulle spise i bøtter eller anrettede det i bakkerne. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 31, 2012 jeg har lavet: - en rigtig god købsovs tror der er 5 potioner af den - 2 pakker pølsehorn - 2 lansanger i foliebakker og her har jeg selv klippet låg af de bøjlige skærebrætter, så bakkerne kan genbruges har planer om at lave - kage til barselsgæster (formentlig banankage, skåret ud i potioner) - tomatsuppe - spinatboller - karrysuppe - min egen karryret vi satser lidt på at der skal være aftensmad til de første 2-3 uger, og ja rugbrød er altid et godt alternativ, men maden i fryseren er lavet så vi ikke går amok i købe mad.... Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret July 31, 2012 Jeg har lavet frikadeller, boller i karry og bagt boller. Jeg ville gerne lave meget mere, men vi har desværre ikke særlig meget mere plads i fryseren, da det kun er en lille skabsfryser med tre skuffer. Men hvis jeg havde mere plads, ville jeg lave: Kødsovs, lasagne og noget thaimad. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret September 5, 2012 Jeg har indtil videre lavet: Bøf stroganoff Kødsauce til spaghetti (3 portioner endda - kom vist til at lave lidt for stor portion, da jeg var igang :oops) Lasagne m/skinke Pastafad m/skinke, bacon og grøntsager Pølsehorn (også her kom jeg til at lave rigeligt, så selvom vi spiste nogle samme dag, var der stadig 32 stk. (½ pølse i hver) tilbage til fryseren!) Koteletter i fad Og så ligger der desuden bla. cordon bleu, forårsruller og pommes frites af "nemme ting" og jeg skal have købt en hel kylling også. Jeg vil egentlig også have lavet små indbagte pizzaer, gullasch af svinekød, "westerngryde" (gryderet m/hakket oksekød, ris og grøntsager) samt madmuffins, som kunne være gode til frokost, men trods en halvstor fryser, så er pladsen ved at være trang, så enten skal vi have spist noget inden (der ligger forøvrigt resten af en liter is, jeg da godt kunne gøre kål på, så fylder den da ikke :whistling), eller også må vi nøjes med det, jeg har indtil nu ... Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret September 12, 2012 Vi brugte godt nok ikke fryse mad ved de første to, men jeg havde til gengæld bagt boller og muffins som jeg havde i fryseren til barsels gæster. Det endte så med at de fleste havde taget brød og kage med selv, så det var jo super nemt :loveshower Ellers synes jeg der er mange retter der er super hurtige at lave og hvis man en dag er helt hængt op af baby er rugbrød nu altid godt :whistling Men sådan noget som kylling i ovnen med ris til er jo super nemt og kræver bare tiden inde i ovnen og så er det frisklavet. Eller hvis man har en stege so til ovnen, så en gang sundt og lækkert: diverse grøntsager skåret i tern, kylling ovenpå og evt lidt bouillion eller fløde i bunden. En time i ovnen og vupti. (Den er iøvrigt også god når baby bliver større og skal til at gå til gymnastik eller fodbold :rolleyes Ind i ovnen når man kører hjemmefra og så er der mad når man er hjemme igen. Ja og af nemme retter er der også: suppe, wok, skinkestang, millionbøf osv. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret September 12, 2012 Spicy rødbedesuppe, fuldt med jern og andre lækre sager for en nybagt mor :) Når man så koger den op kan man tilsætte broccoli, bagt laks eller rejer :mam Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret September 12, 2012 Hvad er skinkestang ? Skinkestang er en blanding af skinketern, champignons, flødeost mv. som bliver pakket ind i butterdej. Jeg laver den selv med kylling i stedet for skinke, og den smager skønt :P Eksempel på opskrift: http://mutti.dk/mad-opskrifter/skinkestang/skinkestang/ Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret September 12, 2012 Spicy rødbedesuppe, fuldt med jern og andre lækre sager for en nybagt mor :) Når man så koger den op kan man tilsætte broccoli, bagt laks eller rejer :mam kunne man få opskriften :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret September 12, 2012 Skinkestang er en blanding af skinketern, champignons, flødeost mv. som bliver pakket ind i butterdej. Jeg laver den selv med kylling i stedet for skinke, og den smager skønt :P Eksempel på opskrift: http://mutti.dk/mad-opskrifter/skinkestang/skinkestang/ Mums lyder lækkert Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret September 12, 2012 kunne man få opskriften :) Det kan du tro :) Opskriften er fra E-kogebogen "Nybagt mor med mere energi" af Nadia Louise Kristensen & Umahro Cadogan Mængde Til 4 personer Tilberedningstid 45 minutter. Holdbarhed Den holder sig snildt 2-3 dage i køleskabet. Anvendelse Til frokost eller aftensmad sammen med lidt fisk eller rejser. Køkkentip Prøv at tilføje 50 gr. finthakkede rødløg, 1 tsk sød paprika eller chili - eller 10-15 vindruer, når suppen hurtigt koges op. Hvis du har ovnbagte rødbeder i dit køleskab, så bruger du selvfølgelig dem i stedet for. I så fald skal de flås og suppen blot koges i 4-5 minutter, så rødbederne er gennemkogte. Køkkengear in action En gryde og din blender Det skal du bruge • 1 liter kogende vand • 2 tsk Herbamare® • 1 fed hvidløg, finthakket • 20 grønne oliven, udstenede • 10 gr. finthakket ingefær eller 1 spsk råmarineret ingefær • 1/4 tsk vaniljepulver • 5-6 dråber fish sauce • 1/4 - 1/2 tsk chiliflager • 1 kg rødbeder, rensede og grofthakkede • Friskkværnet, sort peber • Saft og fintrevet skal af 1 økologisk citron • 1-2 spsk ekstra jomfrurapsolie • Eventuelt hav- eller stensalt • Eventuelt god eddike Sådan gør du Opløs Herbamare i det kogende vand og tilsæt hvidløg, oliven, ingefær, vanilje, fish sauce, chili og peber samt rødbederne. Kog suppen små 30 minutter, så rødbederne bliver gennemvarme og møre. Kom suppen i en blender sammen med citronsaft og –skal samt rapsolie. Blend suppen til den er helt fløjlsblød. Smag suppen til med ekstra salt eller en smule eddike om nødvendigt. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret September 12, 2012 takker :) nu er jeg ikke så meget til fisk, tror du ikke kyllige stykker kunne gøre det? Del dette indlæg Link to post Share on other sites