MichelleIP

Hvornår vil I fortælle om fødsel?

43 indlæg i dette emne

Jeg kunne forestille mig at vores forældre og søskende får det afvide. Mine forældre skal passe vores hund så det er jo naturligt at de skal vide noget.

Jeg forstår ikke at i skriver at folk kommer rendende uden at i har givet lov. Det kunne jeg godt nok aldrig drømme om.

Altså, min veninde og min lillesøster sagde sidst jeg var hjemme, at så snart jeg skrev jeg var i fødsel, så kørte de fra Århus og ned til os.. :rolleyes

Jeg vil rigtig gerne dele det med folk; Men jeg har mødt mange mødre der lige har født, og jeg ville faktisk ønske at de ikke havde sagt jeg bare skulle komme.. :)

Plus, jeg kan forestille mig at sådan en lille ny en, har godt af lige at få lov at "komme til verden", uden at der står 10 mennesker som skal holde og tage billeder, og sige lyde osv osv... :)

Ja, jeg ville jo allerhelst, at jeg "bare" kunne vente til jeg var klar efter fødslen(Eller i mens...) men vi er jo to, så umiddelbart blev vores kompromi at kæresten må ringe tidligst lige efter fødslen :) Men, kan ikke udelukke jeg får brug for min moar på et tidspunkt... :rolleyes

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jeg forstår ikke at i skriver at folk kommer rendende uden at i har givet lov. Det kunne jeg godt nok aldrig drømme om.

Det taenker jeg ogsaa... I min familie ville ingen kunne finde paa det, ej, heller mine veninder(og her taler jeg om mine folk i DK)

Jeg ved ikke, hvordan det er i Italien, men besoegstiden paa sygehuset er meget gammeldags - to timer om dagen - saa det gaar nok :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg vil helst have, at vi først giver besked efter fødslen. Det tror jeg altså bare, at jeg vil have det bedst med, for bliver næsten stresset på forhånd ved tanken om, at alle skulle vide det.

Men måske kan vi ikke undgå, at de finder ud af det, og så tager vi den derfra :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Med Roald sendte vi sms'er til familien (forældre og søskende), da vi var ankommet til hospitalet, og så opdaterede min mand løbende undervejs pr. sms, til han var kommet ud. Så skulle jeg lige sys, og vi skulle se ordentligt på vores fine nye søn, og da vi så blev ladt alene på stuen, fik min mand ringet til sin more og jeg til mine forældre også for lige at fortælle lidt mere, og der blev sendt et par yderligere sms'er til de andre. Der aftalte vi så, at de alle sammen kunne komme på besøg den næste dag (han blev født kl. 19.44).

Jeg syntes, det var dejligt at vide, at vores søde familier fulgte med undervejs og glædede sig sammen med os, og det var også fint lige at tale med min mor i telefonen kort efter og få lov til at fortælle, mens min mand fik lov at holde Roald. Men vi har så også familie, der aldrig kunne drømme om hverken at troppe op og fare ind med det samme (eller i det hele taget komme før det tidspunkt, vi selv specificerede), eller at sende konstante sms'er med spørgsmål om flere opdateringer. Havde de været den slags, havde vi nok valgt anderledes. Det samme, hvis nogen ikke havde haft mulighed for at følge med via sms, for jeg havde ikke haft det godt med det, hvis min mand skulle være optaget af telefonsamtaler undervejs. Men en sms kunne han jo bare stoppe midt i og skrive færdig senere, hvis jeg havde brug for, han gjorde noget andet.

Vennerne fik en sms senere på aftenen, da vi var kommet op på barselsgangen, og Roald sov, mens vi selv var for optagede af det hele til at kunne sove endnu, og der kom der vist også facebookopdateringer.

Jeg regner med samme procedure, når nr. 2 kommer til september, eftersom det jo fungerede godt sidst. Dog med den afvigelse, at svigermor nok får besked, inden vi overhovedet tager på sygehuset, så hun kan passe Roald.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Den første var der ingen, der vidste noget før 2 timer efter fødslen. Det var bevidst valg for vores familier ville bekymre sig for meget. 2. gang vidste DPmor og mine forældre det. Mine forældre skulle hente den ældste da jeg jo var på fødegangen. Denne gang ved jeg ikke lige hvad vi gør. Allerhelst ville jeg føde mens ungerne var i pasning, så manden selv kunne hente dem hjem og se lillbrøster før alle andre.

Jeg vil gerne at vi har et godt stykke tid selv med den ny og vores unger før vi får barselsbesøg.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

I min familie er det sådan, at hvis en ved det, ved alle det.

Min mor skal med, og min far kommer nok til at køre, for han skal passe/ hente hunden. Dermed ved min søster, der stadig bor hjemme det, hendes kæreste, der også bor hos familien, min lillebror, og han løber nok ind til naboen, som er min tante og onkel og deres børn. Mit gæt er 5 minutter, så ved alle det :D

Tror først Cs familie får besked bagefter :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg tror, at vi giver vores forældre besked, når vi tager på fødegangen og så får de at vide, at vi nok skal give dem besked, når der er sket noget... men min mand mender, at hans mor tropper op lige efter fødslen, hvis hun allerede får besked, når fødslen går i gang, og det er jeg altså ikke lige interesseret i... de første timer med vores lille spire, er forbeholdt mig og min mand... men tænker også at man som det tidligste får besøg, når man er kommet over på barselsgangen....

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tjah måske man lige skal forventningsafstemme :whistling Men som udgangspunkt så tror jeg forældre får at vide at fødslen er i gang og at de får besked når det er overstået. Men først når vi er på vej til hospitalet. Mine forældre kan så give mine søstre besked. Jeg VED de ikke kommer rendende før vi har sagt god for det, min mor har selv født 4 børn og ved hvor hårdt det er lige bagefter. Man kan jo altid strække den lidt med at ringe til man er lidt ovenpå igen. En fødsel kan jo tage flere dage og så er overskuddet der jo SLET ikke. Og jeg regner da selv med at vi lige skal finde hinanden alle 3 inden vi lukker op for besøgene.

Min familie har i hvert fald fuld forståelse for at der skal være ro. Sms til venner og bekendte kan komme engang når det er overstået og vi har sovet lidt, forhåbentligt ammet lidt og fået ro på igen.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi fortalte ingen at fødslen var i gang og det er jeg glad for. Jeg synes ikke det var nogen grund til at de skulle vide det for det kunne jo gå lang tid (selvom det gjorde det nu ikke) og for det andet ville jeg artsbestemme hvornår folk kom. Vi ringede til forældre og søskende mens vi lå på fødestuen men de kom først da vi var rykket på barselshotellet. Det vat også først der vi sendte sms til venner og resten af familien. Det fungerede rigtig fint.

Næste gang ved jeg ikke hvordan vi gør men det er der hellere ikke nogen grund til at finde ud af endnu ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg måtte ringe til min søster for at høre om jeg kunne være sikker på at det var veer jeg havde, så hun ringede til min mor, som så blev opdateret derefter. Hvilket var rart, da jeg stortudende ringede til hende fordi jeg skulle have kejsersnit pga manglende fremgang.

Næste gang kommer min familie også til at vide det, da de skal passe Isaac, da jeg skal have PKS

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

vi fortalte ikke til nogen at jeg havde veer, men de startede også omkring midnat, Caroline blev født kl 9,12 ved kejsersnit. Vi ringede til vores forældre da vi efter et par timer kom på barselafsnittet.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Her er der ingen tvivl. Vi fortæller ikke noget før barnet er født og vi lige er landet lidt. De første timer er vores hvor vi bare nyder den lille og den lille får lov til at lande i den virkelige verden. Ligge hud mod hud og føle mor og far.

Mine forældre får dog at vide hvornår det går løs da de skal have de to store.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Første fødsel, der sagde vi det ikke til noget før vi var derude og jeg var få timer fra at føde. Grunden til dette var blandet, for det første var al min familie til bryllup og jeg ville ikke "bekymre" dem eller lign. så de kunne gå og tænke på det hele aftenen til deres fest.. dernæst så var der udsigt til en flere timer lang fødsel, så ingen grund til de skulle sidde og vente ;)

men nej, jeg ønsker heller ikke de skal vide det før det er "på vej".

Min svigerfamilie bor 2,5 timers kørsel væk, så de får nok besked i "god tid" - ala når vi kører afsted, hvis de nu vil afsted hurtig. Men det er op til dem :loveshower

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Min første fødsel var åbenbart helt anderledes end de fleste andres :)

Vandet gik onsdag formiddag, hvor jeg ringede efter min mand og mor. De skulle med til fødslen.

Da 3 søskende bor hjemme, vidste de det også, samt min mors mand.

Jeg ringede selv til min mormor og storebror, da jeg bare var SÅ spændt.

Min storebror kørte fra KBH til fyn, da han vist var ligeså spændt som mig :rolleyes

Der kom dog ingen veer og Victoria blev først født ca. 62 timer efter vandafgang.

Jeg blev sat igang med ve-drop.

Ve-droppet blev lagt fredag kl.12 og min storebror og svigerinde kom på besøg PÅ FØDESTUEN ved 15 tiden.

Her var min mor og mand allerede.

Da veerne tog til, kørte de igen.

Kl.21.35 blev prinsessen født og her ringede vi til resten af familien, som godt vidste jeg var blevet sat i gang.

Kl.22 ca, fik vi besøg af svigermor, svigerfar, storebror, svigerinde og min mormor - STADIG PÅ FØDESTUEN!

De kørte efter ca 30 min.

Så blev vi overført til barselsgangen, hvor vi nød vores prinsesse og hinanden.

Jeg elskede at alle vores nærmeste vidste at jeg var i fødsel og stod på spring til at se vores mirakel :loveshower

Jeg ringer rundt igen næste gang, ligeså snart jeg ved at fødslen er i gang - jeg deler det gerne med hele min familie. Men vi er også tætte og fortæller hinanden alt.

Jeg når sikket at ringe til min mor mange gange, op til fødslen, fordi jeg tror den er i gang :lolhit

Denne gang skal svigermor have Victoria, så hun vil også automatisk vide det.

Jeg håber at føde ambulant, så denne gang kan folk bare komme hjem til os i stedet for på fødegangen.

Men jeg har intet imod af familie og venner ved at jeg føder - de kan ringe og skrive alt det de vil. Vi har jo ikke mobilen på os, når det for alvor er igang :)

Dog tager vi de første timer alene denne gang, og kommer hjem inden vi får besøg.

(Ja, måske kommer min mor ud på fødegangen, hun skal ikke overvære denne fødsel og kan nok ikke vente - og hun skal være velkommen!)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Eftersom min mor skal passe hunden og evt. Sørge for at lufte katten, så skal hun kontaktes når vi kører på sygehuset :) Har så en fornemmelse af, at hun nok informerer min søster og veninde- Og formentlig også min bedstefar og min mors søskende :rolleyes Mandens familie tror jeg ikke vi kontakter, måske min Svigerinde men ellers ikke hvis det kan undgåes ;) Ikke fordi jeg tror de står på spring, men nok mere fordi det er barn nr. Mange hos dem, så de venter- de var heller ikke hurtige til at besøge min Svigerinde da hun fødte nr. 3 for 2 år siden.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Der er ingen af vores familie der får besked før Baby er ude:) jeg kan ikke lide tanken om at de sidder og venter i spænding derhjemme mens jeg ligger der og prøver at presse sådan en baby ud. babygirl.gif

Vi har en hund, men den tror jeg vi får passet af nogle venner, da jeg tror de bedre kan holde det hemmeligt til de har fået besked på andet. Hvis jeg satte min mor til det, ville hele familien vide det på et splitsekundsmile.gif hun glæder sig bare såååå meget til at blive mormor.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg kan faktisk ikke for godt huske det :whistling men der var ihvertfald ingen der vidste det inden fødslen, jeg mener vi ringede til mine og mandens forældre om morgenen (Josefine er født 00.17) så vi fik hele natten til at slappe af, komme ovenpå osv.. om formiddagen fik vi yderligere slappet af, fik bad osv inden vores forældre troppede op sidst på formiddagen på patienthotellet, det var helt fint :)

Mener vi sendte sms'er rundt til søskende og venner der om formiddagen

Denne gang er noget helt helt andet, der er så mange faktorer der spiller ind, og jeg er ærligt talt snot forvirret.. Vi skal jo have Josefine passet og alt efter tidspunkt, hverdag/weekend eller hvordan det hele har tænkt sig at forløbe, så er det enten farmor eller mine forældre der skal passe hende

Hvis det går lige så "langsomt" i opstarten som sidst, så tror jeg vi kører Josefine over til mine forældre inden vi kører på hospitalet, så kan de komme derned sammen med hendee når jeg har født, jeg vil gerne have at Josefine ser, at vi har været på hospitalet og fået babyeen ud, og at han ikke bare pludselig er dukket op derhjemme.. hvis hun er i dagpleje når vi tager afsted, kan mine forældre hente hende og komme på hospitalet om aftenen sammen med hende..

men ja, denne gang skal ihvertfald enten mine eller mandens forældre vide det inden :rolleyes

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Undskyld mig men hvilken fødegang vil modtage gæster, medmindre de skal være med til fødslen?

Det er siden i næsten alle tænker på det ?

Med August vidste folk det godt jeg blev sat igang 40+1 og havde veer og han blev først født 40+5 om natten

Der var ingen overhovedet der kontaktede os før vi sendte en SMS, det havde vores venner og familie pli til ikke at gøre.

Gælder dette også din svigerfamilie? For så er der da TO positive ting ved dem! (de lavede jo også din mand ;)) :lolhit

(undskyld til TS for at "forstyrre" tråden - men kunne altså ikke dy mig!)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



LOG IND HER