Oprettet December 7, 2010 Til inspiration for alle: - Hvis du skulle have gæster (feks. i weekenden) til god mad... Hvad ville du så servere for dem? Og smid gerne en opskrift med, hvis du vil dele! Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 7, 2010 Sikke dog en god idé med sådan en tråd..... :sc Herhjemme ser menu'en sådan ud hvis jeg vil være sikker på succes hos gæsterne: Steg af oksekød Fyldte bagte kartofler Bønnesalat med fetaost Græsk Tzaziki Hvidløgsflutes Og til dessert: En brownie med to kugler god vanille-is, flødeskum og varm chokolade-sauce (evt lidt skåret frugt) Opskrift på Fyldte Bagte Kartofler (til 4 pers) 4 store bage kartofler ½ L cremefraice 2 fed hvidløg 1 hakket løg 1 pk bacon i tern salt peber Bagekartoflerne stilles i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 1 time. Alle ingredienserne blandes i cremefraichen til en dressing. Når kartoflerne er færdige, udskrabes de og skallen gemmes. "kartoffelkødet" puttes i en skål og moses sammen med cremefraicen til en lækker mos. Fyldet kommes tilbage i kartoffelskallen og stiles tilbage i ovnen i ca 10-15 min. Opskrift på bønnesalat med fetaost 300 g grønne bønner 1 rødløg 2 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie 2 tsk tabasco 1 bundt persille ½ dl vand salt og peber 75 g fetaost Bønnerne koges i letsaltet vand i 4.-5 min., til de er møre, men stadig har bid. Lad dem afdryppe i en sigte. Hak løg og hvidløg og svits dem i olien i 2 min. Tilsæt bønner, tabasco, hakket persille og vand. Lad salaten simre i 3 min. og smag til med salt og peber. Skær fetaosten i tern og vend den i salaten før den serveres. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 7, 2010 Uhh god ide! Carpaccio er jo en klassiker! Sidst lavede jeg dog en forret i en udhulet citron, det så knald godt ud på tallerkenen: Udhulet økologisk citron. Gem citronkødet. Laske'mousse' - jeg skar laks ud fint, ikke sådan at det blev smattet sammen med et kvart rødløg, lidt kapers, en smule bredbladet persille, salt og peber og så noget pikantost med urter. Det er lidt på slump så har svært ved at sige hvor meget jeg brugte. jeg fyldte det i citroner'ne og serverede godt grøft brød til :) Resten af citronkødet brugte jeg i en hel kylling sammen med bredbladet persille og hvidløg - gned den med salt og satte den på weberen. I den der kyllinge-holder til weberen fyldte jeg et halvt glas hvidvin i. Dertil lavede jeg ovnkartofler - kartofler skåret i både med lidt olie, rosmarin, hvidløgspeber, timian og salt... En god blandet salat til - og en kold 'sauce' lavet af græsk yoghurt, friske krydderurter og lidt hvidløg :) Til dessert serverede jeg en mini-muffin (ala typer virker) i et Martiniglas med lidt hakkede nødder og god is til :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 7, 2010 Jeg mangler et par indbydelser kan jeg godt se :sandie Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 7, 2010 Jeg får jo gæster her til weekenden og det bliver en forret med kammuslinger og så en hovedret med torsk. Desserten bliver min mors hjemmelavede nougatis, mums! Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 7, 2010 Laver I altid flere retter når I får gæster?? Og jeg synes det lyder vildt fancy det i servere.. Måske er jeg bare dødkedelig i et køkken Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 Laver I altid flere retter når I får gæster?? Og jeg synes det lyder vildt fancy det i servere.. Måske er jeg bare dødkedelig i et køkken For os kommer det an på i hvor god tid middagen er planlagt. Nogle gange kan nogle venner godt ringe kl. 17 og spørge hvad vi skal om aften, nogle gang spørger vi om de ikke vil komme og spise. Så bliver det bare det mad vi nu en gang skulle have haft. Men har vi aftalt noget med nogle et godt stykke tid i forvejen, så kan vi også godt finde på at lave det du kalder fancy middag :) Synes det er hyggeligt at gå i køkkenet og lave noget mad, som vi ikke får til hverdag, Sidst vi havde gæster fik de: Bruschetta med avocada, mozzarella og cherrytomater Svinemørbrad med pikantost og bacon Tortelinisalat Hjemmelavet is og så en masse rødvin til ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 Jeg er vild med DENNE kage.. chokolade kage med flydende indre.. server som regel også is og frugt til. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 Jeg er vild med DENNE kage.. chokolade kage med flydende indre.. server som regel også is og frugt til. :o Tror jeg skal prøve den næste gang vi har gæster :glad Den ser da lækker ud :sandie Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 :o Tror jeg skal prøve den næste gang vi har gæster :glad Den ser da lækker ud :sandie Det er den også.. pas på med at give for meget i ovnen ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 Det er den også.. pas på med at give for meget i ovnen ;) Skal jeg huske :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 svinemørbrad i fløde paprikasovs med ris og en lækker salat buffet til og flytes Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 Laver I altid flere retter når I får gæster?? Og jeg synes det lyder vildt fancy det i servere.. Måske er jeg bare dødkedelig i et køkken ja altid! Men nu er det jo 40 års fødselsdag jeg inviterer til :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 Kan godt finde på at lave lakseroulade til forret og saltbagt oksemørdbrad med timian kartoffler og bønnesalat... Eller krabbesalat på salat og så baconindpakket mørdbrad med frisk pasta vendt i svampe sovs og noget grønt til Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 Kan godt finde på at lave lakseroulade til forret og saltbagt oksemørdbrad med timian kartoffler og bønnesalat... Eller krabbesalat på salat og så baconindpakket mørdbrad med frisk pasta vendt i svampe sovs og noget grønt til Står du så og piller krabberne, eller køber du på dåse? Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 Står du så og piller krabberne, eller køber du på dåse? Nej er du gal mand... Nej køber dem i lage ligesom rejer i lage Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 Nej er du gal mand... Nej køber dem i lage ligesom rejer i lage Kan man det? Altså ægte krabbe?! hvor får du det henne? Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 8, 2010 Kan man det? Altså ægte krabbe?! hvor får du det henne? Jep ægte krabber- skulle lige tjekke med den jeg har i køleskabet ;) Netto har dem i perioder og ellers føtex ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites