Oprettet February 28, 2012 Jeg elsker at prøve nye opskrifter - så længe jeg synes det lyder lækkert Jeg er lidt kræsen, har været meget kræsen men det går bedre :D Nu vil jeg dele nogle opskrifter med jer, kunne jo være det fristede og i fik lyst til selv at prøve og lave det en dag :) - der kommer flere løbende, når jeg får lavet noget mere. Oversigt * Rugbrødsboller (små rugbrød) * Burgerboller * luftige boller Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 28, 2012 Rugbrødsboller 25 g. gær 2½ dl. vand 2 tsk. salt 1 spsk. farin 350 g. groft rugmel 3 spsk. solsikkekerner 1 spsk. hørfrø 1 spsk sesam solsikkekerner (til "pyntning") Gæren opløses i det lunkne vand, hvorefter salt, farin, mel og kerner/frø tilsættes. Dejen æltes godt igennem på et meldrysset bord og sættes til hævning i 1 time. Dejen deles i 10 stykker (alt efter hvor store man vil have dem selvf.), som formes til små rugbrød og placeres på en bageplade - pensles efterfølgende med vand og drysses med evt. mysli eller anden form for drys efter ønske. Eksempelvis kerner, frø, havregryn, cornflakes eller mel . Bages ved 200 grader i ca. 20 min eller indtil skorpen er dejlig sprød. En lille haps'er med ost uden så mange "korn" på :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 28, 2012 Burgerboller ("Meyers bageri" af Claus Meyer) - 14 stk Du skal bruge: 5 dl lunkent vand Ca. 25 g gær 900 g hvedemel 80 g sukker 14 g havsalt 80 g blødt smør Sesamfrø - Opløs gæren i det lunkne vand. - Tilsæt sukker, salt og hvedemel. - Æltes sammen, ca. - 6-7 min i røremaskinen - Smørret skæres i mindre stykker, det æltes ind i dejen i ca. 6-8 min på røremaskine. - Dejen skal være smidig. - Dejen skal hvile lunt i ca. 1 time i skålen under et klæde. Projekt "form burgerboller" Jeg vejer altid dejen og dividere med det ønsket antal boller. På den måde er jeg sikker på at alle boller er bagt færdig samtidig. - Kom sesamfrøene i en dyb tallerken - Form bollerne en af gangen og mas dem "flade" i sesamfrøene. - Kom dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 30 min – overdækket Efter 2. hævning "trykkes" en bageplade ned over bollerne, så de bliver forholdsvis flade. - Pladen skal blive på imens bollerne hæver ydeligere 1 time. - Når der er ca. 20 min. tilbage af hævetiden tændes ovnen på 220 grader (alm. ovn) Bollerne bages i ovnen i ca. 12-14 min og afkøles derefter på en bagerist. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 28, 2012 Luftige boller med olie ca. 40 stk Du skal bruge: 100 g Gær 1,5 dl Vand 8 dl Sødmælk 95 g Sukker 2 tsk salt 16 spsk. Olie 1600 g Hvedemel Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser. Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet. Dejen skal hæve et lunt sted i 20 min. Dejen formes til bolle, Sættes på pladen og skal nu hæve i 45 min - 1 time. Der må gerne ligge et fugtigt viskestykke over. Pensles med æg/mælk. Bages ca. 12 min. eller til de er gyldne ved 225 grader. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 29, 2012 Fuldkorns Lasagne 4 pers. Du skal bruge: 1 stort løg 2 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie 2 gulerødder 1 peberfrugt 500 g hakket oksekød 1 tsk. tørret timian 1 tsk. tørret oregano 1 tsk. paprika 1 ds. flåede tomater revet muskatnød fuldkornslasagneplader Bechamelsauce: 5 dl mælk 30 g smør/margarine 3 1/2 spsk. hvedemel groft salt og peber fra kværn, 1 1/2 tsk. revet muskatnød 50 g revet ost 30+ Fremgangsmåde: Hak løg og hvidløg og svits det i olivenolie. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skær peberfrugten i tern. Kom det i gryden til løget, og svits et par minutter. Tilsæt kødet og svits et par minutter. Tilsæt timian, oregano, paprika og tomatpure under omrøring. Hæld de flåede tomater i og kog igennem i cirka 15 minutter. Smag til med salt og peber. Lav bechamelsaucen: Varm mælken op til lige under kogepunktet. Smelt smørret/margarinen i en gryde og pisk melet i, til det slipper. Tilsæt mælken gradvist under piskning, til saucen er blank. Smag til med salt, peber og revet muskat¬nød. Pisk revet ost i. Læg lasagnepladerne lagvis med kødsovs og bechamel. Slut af med et lag bechamel og drys med revet ost. Bag i ca. 45 minutter ved 180 grader i en ovn, til den er gylden. Har ikke fået taget nogle billeder af den ret - men lasagne ligner jo lasagne :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites