Mette A.

Opskrift på boller?

5 indlæg i dette emne

Hej tøser,

Jeg tænkte på om der var nogen der lå inde med en super god opskrift til nogle gode boller. Jeg leder efter nogen som er lidt sunde i det, så de må gerne være lidt grove, dog skal de stadig være lidt luftige og ikke for tunge.. ellers er det ikke til at lokke dem i min kæreste :P han er nemlig mest til det der usunde hvide brød... men vil gerne have ham til at være lidt sundere.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jeg har den PERFEKTE opskrift:

Grove boller:

15 g. gær

3,5 dl. koldt vand

1,5 tsk. salt

1 spsk. sukker

1 spsk. olie

100 g. grovvalsede havregryn

315 g. hvedemel

- tilsæt evt. revne gullerødder, solsikkekerner, tranebær eller lignende!

Når det er rørt sammen skal de hæve i køleskabet i 8 timer.

Tag en glat af dejen op af skålen med gaffel og ske, og placer den på bradepanden.

Lad dem efterhæve i 10 min.

200 grader i 20-25 min. de skal kun lige være lysebrune i toppen!

Endnu grovere boller:

30 g. gær

1,2 l. koldt vand

900 g. hvedemel

300 g. grovvalsede havregryn

300 g. groft mel fx. grahamsmel (eller 100 g. knækkede hvedekerne og 200 g. rugmel)

2-3 spsk. salt

2 tsk. sukker eller honning

saft af en citron

- tilsæt evt. revne gullerødder, solsikkekerner, tranebær eller lignende!

Når det er rørt sammen skal de hæve i køleskabet i 8 timer.

Tag en glat af dejen op af skålen med gaffel og ske, og placer den på bradepanden.

Lad dem efterhæve i 10 min.

210 grader (varmluft 190 grader) i ca. 25 min. de skal kun lige være lysebrune i toppen!

Hævetiden i køleskabet er vigtig ved begge opskrifter!

Jeg har prøvet dem begge og de er virkelig gode og grove. Den sidste er klart grovest og smager himmelsk med tranebær tilsat :goodluck

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har den PERFEKTE opskrift:

Grove boller:

15 g. gær

3,5 dl. koldt vand

1,5 tsk. salt

1 spsk. sukker

1 spsk. olie

100 g. grovvalsede havregryn

315 g. hvedemel

- tilsæt evt. revne gullerødder, solsikkekerner, tranebær eller lignende!

Når det er rørt sammen skal de hæve i køleskabet i 8 timer.

Tag en glat af dejen op af skålen med gaffel og ske, og placer den på bradepanden.

Lad dem efterhæve i 10 min.

200 grader i 20-25 min. de skal kun lige være lysebrune i toppen!

Endnu grovere boller:

30 g. gær

1,2 l. koldt vand

900 g. hvedemel

300 g. grovvalsede havregryn

300 g. groft mel fx. grahamsmel (eller 100 g. knækkede hvedekerne og 200 g. rugmel)

2-3 spsk. salt

2 tsk. sukker eller honning

saft af en citron

- tilsæt evt. revne gullerødder, solsikkekerner, tranebær eller lignende!

Når det er rørt sammen skal de hæve i køleskabet i 8 timer.

Tag en glat af dejen op af skålen med gaffel og ske, og placer den på bradepanden.

Lad dem efterhæve i 10 min.

210 grader (varmluft 190 grader) i ca. 25 min. de skal kun lige være lysebrune i toppen!

Hævetiden i køleskabet er vigtig ved begge opskrifter!

Jeg har prøvet dem begge og de er virkelig gode og grove. Den sidste er klart grovest og smager himmelsk med tranebær tilsat :goodluck

Dem må jeg da prøve en dag - synes nemlig det er svært at finde en RIGTIG god opskrift på boller, som også er luftige. Mon disse kan leve op til alle kravene ;) :unsure

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Dem må jeg da prøve en dag - synes nemlig det er svært at finde en RIGTIG god opskrift på boller, som også er luftige. Mon disse kan leve op til alle kravene ;) :unsure

Ja, specielt den første opskrift er luftige :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak Mette :loveshower Dem må jeg lige prøve.

Hvis der er andre som har nogle lidt andre opskrifter er I velkomne til at bidrage med dem også! Så er der lidt forskelligt at prøve imellem ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



LOG IND HER