Oprettet February 8, 2012 Hej tøser, Jeg tænkte på om der var nogen der lå inde med en super god opskrift til nogle gode boller. Jeg leder efter nogen som er lidt sunde i det, så de må gerne være lidt grove, dog skal de stadig være lidt luftige og ikke for tunge.. ellers er det ikke til at lokke dem i min kæreste :P han er nemlig mest til det der usunde hvide brød... men vil gerne have ham til at være lidt sundere. Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 8, 2012 Jeg har den PERFEKTE opskrift: Grove boller: 15 g. gær 3,5 dl. koldt vand 1,5 tsk. salt 1 spsk. sukker 1 spsk. olie 100 g. grovvalsede havregryn 315 g. hvedemel - tilsæt evt. revne gullerødder, solsikkekerner, tranebær eller lignende! Når det er rørt sammen skal de hæve i køleskabet i 8 timer. Tag en glat af dejen op af skålen med gaffel og ske, og placer den på bradepanden. Lad dem efterhæve i 10 min. 200 grader i 20-25 min. de skal kun lige være lysebrune i toppen! Endnu grovere boller: 30 g. gær 1,2 l. koldt vand 900 g. hvedemel 300 g. grovvalsede havregryn 300 g. groft mel fx. grahamsmel (eller 100 g. knækkede hvedekerne og 200 g. rugmel) 2-3 spsk. salt 2 tsk. sukker eller honning saft af en citron - tilsæt evt. revne gullerødder, solsikkekerner, tranebær eller lignende! Når det er rørt sammen skal de hæve i køleskabet i 8 timer. Tag en glat af dejen op af skålen med gaffel og ske, og placer den på bradepanden. Lad dem efterhæve i 10 min. 210 grader (varmluft 190 grader) i ca. 25 min. de skal kun lige være lysebrune i toppen! Hævetiden i køleskabet er vigtig ved begge opskrifter! Jeg har prøvet dem begge og de er virkelig gode og grove. Den sidste er klart grovest og smager himmelsk med tranebær tilsat :goodluck Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 8, 2012 Jeg har den PERFEKTE opskrift: Grove boller: 15 g. gær 3,5 dl. koldt vand 1,5 tsk. salt 1 spsk. sukker 1 spsk. olie 100 g. grovvalsede havregryn 315 g. hvedemel - tilsæt evt. revne gullerødder, solsikkekerner, tranebær eller lignende! Når det er rørt sammen skal de hæve i køleskabet i 8 timer. Tag en glat af dejen op af skålen med gaffel og ske, og placer den på bradepanden. Lad dem efterhæve i 10 min. 200 grader i 20-25 min. de skal kun lige være lysebrune i toppen! Endnu grovere boller: 30 g. gær 1,2 l. koldt vand 900 g. hvedemel 300 g. grovvalsede havregryn 300 g. groft mel fx. grahamsmel (eller 100 g. knækkede hvedekerne og 200 g. rugmel) 2-3 spsk. salt 2 tsk. sukker eller honning saft af en citron - tilsæt evt. revne gullerødder, solsikkekerner, tranebær eller lignende! Når det er rørt sammen skal de hæve i køleskabet i 8 timer. Tag en glat af dejen op af skålen med gaffel og ske, og placer den på bradepanden. Lad dem efterhæve i 10 min. 210 grader (varmluft 190 grader) i ca. 25 min. de skal kun lige være lysebrune i toppen! Hævetiden i køleskabet er vigtig ved begge opskrifter! Jeg har prøvet dem begge og de er virkelig gode og grove. Den sidste er klart grovest og smager himmelsk med tranebær tilsat :goodluck Dem må jeg da prøve en dag - synes nemlig det er svært at finde en RIGTIG god opskrift på boller, som også er luftige. Mon disse kan leve op til alle kravene ;) :unsure Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 8, 2012 Dem må jeg da prøve en dag - synes nemlig det er svært at finde en RIGTIG god opskrift på boller, som også er luftige. Mon disse kan leve op til alle kravene ;) :unsure Ja, specielt den første opskrift er luftige :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret February 9, 2012 Tak Mette :loveshower Dem må jeg lige prøve. Hvis der er andre som har nogle lidt andre opskrifter er I velkomne til at bidrage med dem også! Så er der lidt forskelligt at prøve imellem ;) Del dette indlæg Link to post Share on other sites