En babyalarm er kort fortalt et redskab du kan anvende for at følge med i, hvordan din baby har det undervejs i sine lure og sin nattesøvn. Den består af 2 enheder – en forældre del som står i det rum, hvor du er, og en babydel som står hvor din baby sover.
Babyalarmens primære funktion
Babyalarmens vigtigste formål er at transmittere lyd fra baby og ud til dig, så du kan høre, når den lille er vågnet, er urolig eller direkte kalder på dig. En babyalarm giver dig altså mulighed for at høre dit barn, selvom du ikke opholder dig inden for en radius af et par meter.
Det giver dig dermed lidt bevægelsesfrihed til at få ordnet praktiske ting, tage et bad eller selv sove middagslur mens den lille alligevel sover.
Det er lige før, vi vil sige, at du kan få babyalarmer, der kan alt ud over det helt basale. Mange alarmer har temperaturovervågning, overvågning af luftfugtighed, vågelys, vuggeviser, talk-back-funktion, videoovervågning, monitorering af babys vejrtrækning osv. osv.
Nogle af funktionerne er selvsagt mere nødvendige end andre, og du kan godt regne med, at prisen stiger i takt med antal af funktioner.
Er en babyalarm nødvendig?
Det kommer an på, hvem du er, hvor du bor, og hvor baby skal sove. Hvis dit barn ofte sover udendørs i barnevognen, vil en babyalarm være en stor hjælp og formentlig spare dig for mange ture ud for at tjekke baby.
Annonce ♥
Ligeså er babyalarmen en rigtig god ven, hvis I ofte er ude til fest eller middag med megen larm og baby er lagt til at sove i et tilstødende lokale.
Omvendt vil babyalarmen nok være en overflødig investering, hvis I bor i en 1 værelses lejlighed, og alle babys lure tages derhjemme og indendørs.
Er der nogen risici ved brug af babyalarm?
Det vigtigste er at huske på, at en babyalarm er et stykke teknologi – og teknologi (og batterier!) kan svigte. Derfor må babyalarmen aldrig alene have ansvaret for at holde øje med dit barn, og du er dermed ikke fritaget for kigge til dit barn en gang imellem.
Annonce ♥
Husk at en babyalarm er hjælpende hånd – ikke en barnepige.
Forstyrrelser fra andre alarmer
Et af de områder hvor babyalarmer har været kilde til stor frustration har været pga. interferens “støj” fra andre babyalarmer i nærområdet.
Det kan være svært at skelne babygråd fra hinanden, og derfor vil det særligt hvis du bor i et tætbebygget område være en fordel at vælge en babyalarm med fx DECT-teknologi, som sikrer jeres linje.
Annonce ♥
Populære alarmer i alle prisklasser
Her viser vi et lille udvalg af populære alarmer. Der findes et hav af varianter, så det er lidt af en jungle at finde rundt i.
Philips Avent SDC506
Overvågning af temperatur- og luftfugtighed, DECT-teknologi, talk-back, vuggevise og mere. Pris ca. 800 kr. og du kan fx købe alarmen hos fx Babysam
Neonate BC5700D
Lang batteri levetid, god størrelse, minimal stråling m.m. Pris ca. 1.300 kr. og den kan bl.a. købes hos Elgiganten
Padwico 850
DECT-teknologi, talk-back, fuld digital, rumtemperatur, natlys m. m. Pris ca. 1.300 kr
NeoNate 8000DV
Babyalarm med video funktion med lang rækkevidde, talk-back, temperatur måler og temperatur alarm. Pris ca. 2.100 hos bl.a. Ønskebørn